Man aangehouden voor poging overval in Hoorn

Normal aangepastpolitieauto

Hoorn - De politie heeft afgelopen zaterdag aan het begin van de avond een 21-jarige Hoorinees aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot overval aan de Liornestraat, eerder die zaterdagmiddag. Tijdens die aanhouding werden politiemensen door deze verdachte bespuugd.

De verdachte gaf later aan bij de politiemensen dat hij besmet was met corona. Omdat de man niet getest is, is op dit moment niet bekend of hij daadwerkelijk coronapatient is. 
Teamchef Hoorn: ‘hoewel onze collega’s nuchter reageerden, hakt dit incident er behoorlijk in, zowel binnen het team als in hun privé-situatie. Deze collega’s zijn op dit moment gewoon aan het werk, maar dit incident maakte goed duidelijk dat wij dringend extra bescherming nodig hebben. Vandaag zijn dan ook alle anti-spuugmaskers afgeleverd in onze noodhulp- en overige voertuigen in onze eenheid Noord-Holland.’ 

Aangifte van poging zware mishandeling

Vier politiemensen die in aanraking zijn geweest met de verdachte uit Hoorn hebben inmiddels aangifte gedaan van poging zware mishandeling. 
De 21-jarige verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

 

 

Adverteren op HoornseCourant.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HoornseCourant.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hoorn
21:06

17° C

Zwaarbewolkt

2.07 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief