Aanhouding na vuurwerkvangst in Wognum

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Op maandag 7 december is rond 13 uur een 24-jarige man uit Wognum aangehouden voor het bezitten van illegaal vuurwerk, waaronder 2 dozen met 3inch shells. Doorzoeking van zijn woning en schuur aan de Oosteinderweg in Wognum leverde 16 kg illegaal vuurwerk op. De politie heeft de partij vuurwerk in beslag genomen en doet nader onderzoek.

Extra alert

De politie is de dagen voor de jaarwisseling extra alert op handel en het bezit van illegaal vuurwerk. Illegaal vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk. Vaak zijn de lontjes te kort, is het vuurwerk beschadigd en zit er teveel kruit in waardoor het vuurwerk te snel, te hard of in de verkeerde richting klapt. Grote kans dat iemand ernstig letsel oploopt. Niet alleen de afsteker, maar ook de omstanders. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra’s. 

Maak melding van illegaal vuurwerk

Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld?

  • Meld dit bij de politie 0900-8844.
  • Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Extra informatie

Vragen over vuurwerk? Kijk op https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html

Adverteren op HoornseCourant.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HoornseCourant.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hoorn
14:25

17° C

Zwaarbewolkt

2.07 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief