Aan de kant voor asociaal rijgedrag leidt tot vuurwapen en bivakmuts in Hoorn

Normal politie stopbord
Afbeelding: Venture

De politie heeft zondagmiddag na een melding van asociaal rijgedrag een auto aan de kant gezet op de Scheldeweg. Tijdens nadere controle bleek de bijrijder in bezit van een vuurwapen.

Na een melding dat er een auto van de weg zou worden gedrukt, is de politie op zoek gegaan naar deze personenauto. De politie zag de betrokken auto rijden en zette deze zondagmiddag aan de kant op de Scheldeweg. De bestuurder bleek een 19-jarige inwoner van Hoorn te zijn en naast hem zat een 21-jarige plaatsgenoot.

Beiden werden gecontroleerd en de 19-jarige bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen te verkeren en hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed.

De 21-jarige bijrijder gedroeg zich nerveus en bij nader onderzoek bleek dat hij in zijn tasje een vuurwapen had. Hierop werden beiden aangehouden en werd het vuurwapen in beslag genomen.

Behalve het vuurwapen werd ook een hoeveelheid drugs en een bivakmuts aangetroffen.
Beide Horinezen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Adverteren op HoornseCourant.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HoornseCourant.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hoorn
13:55

17° C

Zwaarbewolkt

2.07 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief