Verdachten met vuurwapen aangehouden in winkelcentrum in Hoorn

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Hoorn - De politie heeft dankzij een alerte melder zondagmiddag twee mannen kunnen aanhouden die in bezit waren van een vuurwapen. Wat zij hiermee van plan waren, wordt onderzocht.

Zondagmiddag werd rond 15.40 uur bij de politie gemeld dat er in winkelcentrum de Huesmolen nabij de Lidl drie personen zouden staan en dat een van hen een vuurwapen bij zich had.

De politie is direct ter plaatse gegaan en hield twee verdachten aan die zich op verschillende plekken in de Huesmolen bevonden. Een derde verdachte werd niet meer aangetroffen. De twee aangehouden verdachten zijn mannen in de leeftijd van 19 jaar, afkomstig uit Zwaag, en een 23-jarige man zonder vast woonadres.

Beide verdachten werden aangehouden en de politie trof na een korte zoekslag in de omgeving een vuurwapen aan. Ook werden overige spullen aangetroffen die meegenomen zijn voor nader onderzoek. De recherche is een onderzoek gestart naar de identiteit van de derde verdachte. Beide aangehouden verdachten zijn ingesloten en worden verhoord.

Adverteren op HoornseCourant.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HoornseCourant.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hoorn
14:49

17° C

Zwaarbewolkt

2.07 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief