Inwoners Hoorn willen beeldenroute behouden

4 maanden geleden gepubliceerd

Vier inwoners van Hoorn, Eddy Boom, Annette Dekkers, Cobi Dierikx en Dick Louwerman, hebben zich verenigd om de beeldenroute van Stichting In den Beginne te behouden. Dit blijkt uit een brief die zij hebben gestuurd naar Werner Krijgsman, de secretaris van de stichting. In de brief uiten zij hun zorgen over de aangekondigde stopzetting van de stichting en de daarbij behorende beeldenroute.

Zorgen om beeldenroute

Stichting In den Beginne heeft aangekondigd haar activiteiten langs de kust van Hoorn te stoppen, voornamelijk vanwege gezondheidsproblemen van initiator Ed Wagemaker en een gebrek aan medewerkers. Dit nieuws heeft de vier inwoners van Hoorn ertoe aangezet om actie te ondernemen. Zij zien de beeldenroute als een belangrijke aanwinst voor de stad en willen deze behouden.

In de brief vragen de vier inwoners het bestuur van de Stichting In den Beginne om de ontmanteling van de beeldenroute onmiddellijk stop te zetten. Ze vragen ook om dit nieuws te delen met de deelnemende kunstenaars, die eerder op de hoogte waren gesteld om hun beelden op te halen.

Zoektocht naar oplossingen

De briefschrijvers vragen om wat tijd om een oplossing te vinden zodat de beeldenroute kan blijven bestaan. Ze stellen voor dat het bestuur van de stichting kan worden aangevuld met een aantal van de ondertekenaars van de brief, of dat het bestuur kan worden overgedragen, na het afleggen van financiële verantwoording. Ze hopen op een positieve reactie en streven naar het behoud van de beeldenroute.