Ontdek Hoorn met historische Podwalks en multimediashow

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Historische wandelingen door Hoorn

De geschiedenis van de 17e-eeuwse havenstad Hoorn komt tot leven met twee unieke Podwalks. Deze audiotours, gestuurd door GPS, laten je de verhalen van de geschiedenis op locatie ervaren. Download de wandelingen ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ op je eigen telefoon en verken de stad op een volledig nieuwe manier. Luister naar de verhalen achter de monumenten in de historische binnenstad, en van de mensen die er vroeger woonden, werkten en leefden. Kies voor de stadsroute (60 min.), de havenroute (90 min.) of voor beide. De Podwalks zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

Hoorn’s verhaal te voet ontdekken

Hoorn was ooit een wereldstad, waar handel en scheepvaart grote voorspoed brachten. Duik in deze wereldse geschiedenis: van de Slag op de Zuiderzee tot ontdekkingsreizen, en van nootmuskaatmonopolies tot zwarte bediendes. Presentator Edson da Graça is je Nederlandse audiogids tijdens de wandelingen. Hij begeleidt je door de eeuwenoude binnenstad.

Ervaar geschiedenis met de multimediashow

Voor diegenen die de geschiedenis van Hoorn graag in bewegend beeld beleven, is er een bijbehorende spectaculaire multimediashow. Op de monumentale binnenmuren van de Statenpoort ontdek je in een kwartier alle historische hoogtepunten van Hoorn. Het Nederlandse verhaal is ingesproken door acteur Gijs Scholten van Aschat. De show draait elk heel en elk half uur, en is ook in het Engels en Duits beschikbaar. Of je nu op stedentrip bent of een dagje uit naar Hoorn, dit is hét startpunt voor de ontdekking van de stad.

Details Podwalks

  • Kies voor de stadsroute (60 min.), de havenroute (90 min.) of voor beide.
  • Kosten 2,50 euro per Podwalk, beide voor 4,00 euro.
  • Downloaden via: ontdekhetverhaalvanhoorn.nl/podwalks

Multimediashow en wandelroutes

  • Adres: Statenpoort, Nieuwstraat 23, Hoorn
  • Kosten: 7,50 voor de multimediashow met de twee wandelroutes
  • Gratis voor Museumkaarthouders, Vriendenloterij-deelnemers en Vrienden van het Westfries Museum
  • Tickets en meer info: ontdekhetverhaalvanhoorn.nl

De Podwalks en multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ zijn ontwikkeld door het Westfries Museum. Het museum is momenteel gesloten wegens verbouwing, maar blijft de verhalen over de wereldse geschiedenis van Hoorn en de regio vertellen via deze attracties.