Leerlingen Oscar Romero bakken pannenkoeken op Nationale Pannenkoekendag

5 maanden geleden gepubliceerd

Op Nationale Pannenkoekendag gingen 82 leerlingen van de Oscar Romero school in het kader van NLdoet aan de slag om pannenkoeken te bakken bij diverse zorglocaties in West-Friesland. Volgens Anouschka Timm, projectleider Maatschappelijke Stage bij Vrijwilligerspunt Westfriesland, waren zowel de organisaties als de leerlingen, maar vooral ook de bezoekers en bewoners die getrakteerd werden op zelfgebakken pannenkoeken, zeer tevreden.

NLdoet en activiteitenweek

Hoewel NLdoet officieel pas op 15 maart plaatsvindt, besloten meer dan 600 leerlingen van de Oscar Romero school in Hoorn hun maatschappelijke stage-uren vandaag al te lopen. Van deze groep gingen 82 leerlingen pannenkoeken bakken bij verschillende vrijwilligersorganisaties in West-Friesland. Dit was tevens onderdeel van hun activiteitenweek.

Beginners en gevorderden

Tussen de pannenkoekenbakkers bevonden zich zowel beginners als gevorderden. Zo was er Kaylie, die voor het eerst pannenkoeken bakte voor de bewoners van verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek. Daartegenover stonden de meer ervaren pannenkoekenbakkers bij dagbesteding Atelier ‘t 2de Plan in Hoorn, die aangaven het leuk te vinden om te bakken.

Positieve reacties

De reacties van de zorginstellingen waren overwegend positief. Bij Atelier ’t 2de Plan was het volgens begeleider Trudy druk, maar genoot iedereen van de pannenkoeken. Ook bij Omring, locatie De Watermolen in Abbekerk, waren ze blij met de komst van de leerlingen. Hetty, een medewerker van de locatie, prees het enthousiasme van de leerlingen en liet weten dat de bewoners heerlijk hadden gegeten.