Twee verdachten aangehouden na woningoverval in Hoorn

Normal aangepastpolitieauto

Hoorn - Zaterdagavond heeft de politie twee minderjarige jongens, 14 en 16 jaar, aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een woning aan De Hulk eerder die avond.

Rond 20:00 uur drongen twee gewapende overvallers de woning binnen. Zij bedreigden de vier aanwezigen en eisten hun waardevolle spullen. In eerste instantie gaven de slachtoffers gehoor aan de eisen, maar kort daarna begonnen zij zich te verzetten. Daarop besloten de verdachten de woning te verlaten. Zij renden in de richting van de Grote Waal. De slachtoffers alarmeerden direct de politie en omstanders.

Omstanders konden in de buurt één van de verdachten overmeesteren en aanhouden. Deze werd overgedragen aan de politie. De politie is met verschillende eenheden en een helikopter een zoekactie gestart naar de tweede verdachte. Deze verdachte werd aangetroffen op de Stationsweg en aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex en zitten vast voor nader onderzoek.

Adverteren op HoornseCourant.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HoornseCourant.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Hoorn
15:46

17° C

Zwaarbewolkt

2.07 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief