Vrijwilligers gezocht voor nieuwe opvanglocatie in Hoorn

5 maanden geleden gepubliceerd

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de inrichting van een nieuwe opvanglocatie voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen aan de Maelsonstraat in Hoorn. Het pand zal vanaf 4 maart onderdak bieden aan ongeveer 30 statushouders en 10 Oekraïense vluchtelingen.

Rol van vrijwilligers

Vrijwilligerspunt Westfriesland is door de gemeente Hoorn gevraagd om de werving en coördinatie van vrijwilligers op zich te nemen. Vanaf 17 maart zijn er vrijwilligers nodig die de nieuwe bewoners willen ondersteunen bij verschillende activiteiten.

Activiteiten

De vrijwilligers zullen zich voornamelijk bezighouden met het organiseren en begeleiden van diverse activiteiten. Het gaat om sportactiviteiten zoals wandelen, voetballen en bootcamp. Daarnaast zullen ze ook helpen bij het bijbrengen van de basis van de Nederlandse taal. Volgens Klaas-Jan van Vrijwilligerspunt is dit essentieel om bijvoorbeeld de weg te vinden of iets in de winkel te kopen.

Naast deze activiteiten is Vrijwilligerspunt ook op zoek naar vrijwilligers die de nieuwe bewoners wegwijs willen maken in de stad. Hierbij kan gedacht worden aan het samen lopen van een rondje door de stad of het gezamenlijk drinken van een kopje koffie.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als vrijwilliger op de website van Vrijwilligerspunt. Hulp is zowel overdag als ‘s avonds welkom, al is er een voorkeur voor overdag. De dag en het aantal uren zijn in overleg met de vrijwilliger.

De inzet van vrijwilligers is essentieel om de nieuwe bewoners een warm welkom te geven en hen thuis te laten voelen in Hoorn.